Épület hőszigetelés,beltér,lakás hőszigetelés,ház és homlokzat hőszigetlés,ipari hőszigetelés, gyors és hatékony hőszigetelés
GWR NANO HŐSZIGETELÉS összetétele:

A nanotechnológiai gyártási eljárás és a pontos anyagösszetétel természetesen többféle szabadalommal védett. Maga az anyag ökológiailag tiszta, összetételben határérték alatt tartalmaz káros- vagy mérgező összetevőket.

Kerámiai-összetevő
A hőszigetelő tulajdonságának kulcsa a mikroszkopikus méretű, üreges üveg- kerámia golyókban rejlik, mely gömbök belsejében vákuum van. Az anyag tapadása és rugalmassága érdekében kötőanyagot is tartalmaz, a gyártási folyamat során gáztöltetű műanyag gömböket is adagolnak a rendszerhez.
A műanyag gömbök kedvező szemcseméret elosztása érdekébenkülönböző frakciójú gömböket használnak 1-10 μm és 10-100 μm átmérő tartományban.

Kötőanyag
A hőszigetelő bevonati réteg kötőanyagának több feladatot kell ellátnia, mint például a gömbök összeragasztása, a köztes tér kitöltése, a falfelületek korrózióvédelme stb., az egyes felhasználási területeknek megfelelően.

Adalékanyagok
A hőszigetelő bevonati réteg tulajdonságának javítására különböző adalékanyagokat kevernek a kötőanyaghoz, pl.: a hő visszaverődés javítására, a rugalmasság növelésére, a páraáteresztő képesség biztosítására, az elegy stabilitására, a termék eltarthatóságára, a falfelületre való felhordáshoz szükséges tapadás biztosítására. Fontos, hogy mindezek adagolása mellett, ne romoljon a bevonat hőszigetelő képessége. A bevonat hővisszaverő tulajdonságának javítása érdekében többek között nanométerű TiO2-t, a rugalmasság javítására nano méretű, tömör műanyag golyókat adagolna a keverékhez.

1.Vákuumos, üveg-kerámia gömbök
2.Gázzal töltött műanyag gömbök
3.tömör műanyag golyók.
4.Nano-TiO2 adagolású szuszpenzió.

GWR NANO HŐSZIGETELŐ működési elve

A GWR NANO HŐSZIGETELŐ kapilláris-porózus test, abban különbözik a hagyományos hőszigetelő anyagoktól, hogy a porózus részecskék közötti tér szétosztott.

Az üreges keramikus gömbökben lévő vákum jelenti a porózusságot ami lényegesen csökkenti a hőátadás konvektív összetevőjét.

Ezen kívül a kerámia gömbök nagyfokú hő-visszaverése miatt a sugárzó hőátadási összetevő is sokszorosan kisebb, mint a hagyományos hőszigetelő anyagoknál.
A névleges hővezetés a GWR NANO HŐSZIGETELŐ esetében nagyon alacsony, ezáltal az anyag hőszigetelő tulajdonsága, képessége kimagaslóan jó.
A hő-visszaverődés 60/70%

A GWR NANO HŐSZIGETELŐ magas fokú hő-visszaverő képessége a vákuumos kerámiagömböknek köszönhető.
Ezen gömbök szétosztottsága, valamint a kötő- és adalékanyag (kitöltő anyag) lényegesen csökkenti a GWR NANO HŐSZIGETELŐ hővezető képességét az azonos sűrűségű anyagokhoz képest.
Általában elmondható, hogy a GWR NANO hőszigetelési hatékonyságát, rendkívül jó hővezetési tulajdonság mellett is, nagyrészt a felület hővisszaverődése jelenti, ezért a 0,5 mm vastagságban felhordott rétegek számát 4-nél többre nem érdemes növelni.

Működési elvét tekintve a fent részletezett, tömör elegy egyenletesen eloszlatva adja a GWR NANO hőszigetelő tulajdonságait.

A GWR NANO HŐSZIGETELŐ pozitív tulajdonságai:

A hőszigetelésen felül sok más fontos, jótékony tulajdonsággal rendelkezi a GWR NANO, melyekkel együttesen valóban ez az évszázad szigetelő-anyaga.

Tekintsük át a GWR NANO HŐSZIGETELŐ pozitív tulajdonságait:

Adhezív (jó tapadó képességű)

Éghetőség: ÉMI D-s2-d0

hőszigeteléssel akár 40% energia megtakarítás, hideg-meleg külső hőmérséklet esetén is.

Jó tapadó képességű

Rugalmas és strapabíró

Vízzáró

Páraáteresztő

Színezhető

Anti-korrozív

Költséghatékony: egyszerű szállítás, gyors felhordás a táblás hőszigetelésekhez képest, nem igényel állványzatot, akár 3 ember elég a kivitelezéshez, ezáltal költségkímélő.

Adhezív

A GWR NANO HŐSZIGETELŐ összetételének és állagának köszönhetően szinte bármilyen alakú és anyagú felületen kiválóan megtapad, legyen az fa, fém, műanyag, beton, tégla, üveg, gipszkarton, karton, gumi stb. Az anyag, tapadó- szilárdsága 0,2 – 0,8 MPA. A felület megtisztításán, por- és zsírtalanításán, illetve szárításán kívül semmilyen más előkészítő munkára nincs szükség.

Rugalmas és strapabíró

A GWR NANO a felületen egyenletesen eloszlatva rugalmas réteget képez, mely akár 12%-ban képes szakadás és törés nélkül nyúlni.

Ütésállóság

2Nm, így ellenáll a kisebb mechanikai behatásoknak.

Időjárásálló

Ellenáll az UV sugárzásnak, a csapadéknak, így külső felületen is alkalmazható. A megfelelően felvitt réteg üzemi (felhasználási) hőmérséklete -60°C és a + 260 °C között van, ebben a tartományban semmilyen negatív elváltozást nem produkál, tulajdonságaiból nem veszít.

Páraáteresztő

A GWR NANO 78%-os páraáteresztő képességgel rendelkezik, így a belső felületen megakadályozza penészképződést és a páralecsapódást.

Anti-korrozív

A GWR NANO HŐSZIGETELŐ bármilyen fémfelületen (vas, acél, réz, alumínium stb.) alkalmazva megóvja a szerkezetet a korróziótól, nagymértékben növelve a kezelt felület élettartamát.

Színezhető
A GWR NANO  a színskáláról tetszőleges színnel, akril-alapú
színezőanyagokkal színezhető, így egy lépésben oldható meg a hőszigetlés és a véglegesa felület szinezése.

Kiegyenlíti a belső hőmérsékletet és rendkívül tartós, vízlepergető bevonatot képez.

 REGISZTRÁLT NATO TERMÉK

Translate »